KRD IG
24 stycznia 2023
Debata ekspercka „Jak skutecznie walczyć z dezinformacją i fejk atakami względem branży żywnościowej?”

W ramach realizowanego przez KRD-IG projektu „Ochrona wizerunku polskiej branży drobiarskiej na rynku krajowym” zapraszamy Państwa na debatę „Jak skutecznie walczyć z dezinformacją i fejk atakami względem branży żywnościowej?” organizowaną w ramach kampanii #StopDezinformacjiŻywnościowej. Debata ma na celu zwalczanie wzrastających dezinformacji dotyczących jakości żywności produkowanej w Polsce.

W przestrzeni prasy, telewizji, Internetu oraz mediów społecznościowych coraz częściej pojawiają się niejasności, mity, półprawdy, a nawet kłamstwa dotyczące polskiej żywności. Szerząca się dezinformacja i ataki skierowane na sektor rolno-spożywczy mają ogromny wpływ nie tylko na wizerunek branży w Polsce, ale również na arenie międzynarodowej.

Uczestnikami debaty będą:
Rafał Romanowski – Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Dariusz Goszczyński – Prezes Zarządu Krajowej Rady Drobiarstwa
Jacek Zarzecki – Prezes zarządu Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
Agnieszka Maliszewska – Dyrektor Polskiej Izby Mleka 
Michał Fedorowicz – Prezes Instytutu Badań Internetu i Mediów Społecznościowych


Moderator:
Witold Katner – Rzecznik Prasowy Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej

Na debacie poruszona zostanie historia hejtu i dezinformacji żywnościowej w polskim Internecie, jej cele, ataki i motywacje. Omówione zostaną zagrożenia wizerunkowe i komunikacyjne sektora rolno-spożywczego — co robić, aby obronić dobre imię polskiej żywności? Edukacja na temat szerzącej się dezinformacji pozwoli zapobiegać rozpowszechnianiu się szkalujących informacji.

Debata odbędzie się 24 stycznia 2023 o godzinie 10:00 w Centrum Prasowe PAP oraz w formie transmisji on-line.

Transmisja on-line – zgłoszenie za pośrednictwem strony https://stopdezinformacjizywnosciowej.pl/

https://twitter.com/krd_ig/status/1617509519671656448?cxt=HHwWgIC8zdKVxvIsAAAA
Pozostałe
Aktualności
Stan ognisk grypy ptaków w Polsce
16 stycznia 2024

Stan ognisk grypy ptaków w Polsce...

Czytaj
9 paradoksów strategii „Od pola do stołu”
25 marca 2021

9 paradoksów strategii „Od p...

Czytaj
WYBÓR Wykonawcy projektu (zadania) pt.: „Składki do międzynarodowych organizacji branżowych AVEC, CLITRAVI, ELPHA, IPC wraz z organizacją wyjazdu przedstawicieli polskiej branży drobiarskiej na Zgromadzenie Ogólne AVEC, CLITRAVI, ELPHA oraz zjazd członków IPC”
24 stycznia 2025

WYBÓR Wykonawcy projektu (zadania)...

Czytaj
9 stycznia 2025

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „SKŁADKI DO M...

Czytaj
Ograniczenia importowe
31 grudnia 2024

Ograniczenia importowe...

Czytaj
30 grudnia 2024

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA WDROŻENIE 3-LETNIEGO PROGRAMU INFO...

Czytaj
23 grudnia 2024

European poultry: a sustainable choice Europejski drób: zrównoważ...

Czytaj
WYBÓR WYKONAWCY PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „POLSKI DRÓB W CHINACH, CZYLI PROMOCJA POLSKIEGO MIĘSA DROBIOWEGO PODCZAS TARGÓW SIAL CHINA”
20 grudnia 2024

WYBÓR WYKONAWCY PROJEKTU (ZADANIA)...

Czytaj
ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJEKTU (ZADANIA) PT.: „POLSKI DRÓB W CHINACH, CZYLI PROMOCJA POLSKIEGO MIĘSA DROBIOWEGO PODCZAS TARGÓW SIAL CHINA”
6 grudnia 2024

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE PROJE...

Czytaj
Indyk ma wiele do dania – podsumowanie października 2024
28 listopada 2024

Indyk ma wiele do dania – podsumo...

Czytaj
SIAL Paris 2024 – wydarzenie, na którym nie mogło nas zabraknąć!
31 października 2024

SIAL Paris 2024 – wydarzenie,...

Czytaj
facebook dobry drob linkedin dobry drob

Wyszukiwarka: